Aanneemovereenkomst renovatie getekend

De aanneemovereenkomst voor de renovatie van 86 aanleunwoningen, genaamd Maerwe Hoove, is donderdag 16 februari 2023 getekend. Bestuurder van De Merwelanden, Corrie van Randwijk, en van Baaren aannemers hebben in het bijzijn van de bewonerscommissie hun handtekening gezet. De overeenkomst is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen de architect, adviseurs, de aannemer en De Merwelanden.

Duurzame en levensloopbestendige woningen
Met de ondertekening van de aanneemovereenkomst is het renovatieproject officieel in opdracht gegeven. De renovatie bestaat o.a. uit het moderniseren en het isoleren van de woningen. De oppervlakte van de woningen blijft hetzelfde, maar door het anders in te delen wordt de woning rolstoelvriendelijk. Deze aanpassingen zorgen voor duurzame en levensloopbestendige woningen die geschikt zijn om langer zelfstandig thuis te wonen, met zorg binnen handbereik.

Planning
De woningen worden per blok gerenoveerd en de verwachting is dat er elke vier maanden een blok wordt opgeleverd. Gedurende de renovatie worden de bewoners van het betreffende blok elders ondergebracht. Begin april start de renovatie van het eerste blok woningen en naar verwachting is het laatste blok in kwartaal vier van dit jaar aan de beurt. Dat betekent dat in 2024 de renovatie is voltooid en alle bewoners zijn ingetrokken.