Over ons

Samen voor een goed leven

U bent van harte welkom bij De Merwelanden. De Merwelanden is een woon- en zorg-centrum in de groene Dordtse wijk de Merwedepolder, aan de rivier het Wantij en vlakbij Nationaal Park De Biesbosch. Opgericht in 1974 hebben al veel generaties ouderen er met veel genoegen gewoond. Wij bieden een compleet pakket van zorg en ondersteuning, op afroep thuis in de wijk tot (groeps)wonen met zorg binnen De Merwelanden. Ook bieden we verschillende huur- en zorgappartementen aan.

Dankzij de sfeervolle brasserie en tal van activiteiten voor bewoners en de wijk is De Merwelanden een bruisend ontmoetingspunt. Het is een plaats van verbinding, waar de mens ertoe doet. Op basis van uw wensen maken wij met u afspraken over de zorg en leggen deze vast in een persoonlijk Zorgplan. Heeft u in de komende jaren meer ondersteuning nodig? Geen probleem, samen met u kijken wij naar de mogelijkheden. U kunt zo veilig en vertrouwd op dezelfde plek blijven wonen.

Nu, maar ook in de toekomst bent u bij ons aan het juiste adres.

Onze missie

De Merwelanden staat voor een waardevol leven voor ouderen, waarbij ieder mens ertoe doet, in verbinding met anderen. Samen voor een goed leven.

Onze visie

Waardevolle zorg betekent voor iedereen iets anders. We richten ons daarom eerst op de mens, en daarna pas op de zorg. We werken met hart en ziel om onze ouderen deze zorg te bieden. We hanteren welbevinden als belangrijkste waarde en gezondheid als toegevoegde waarde. We zijn een woonomgeving waar de deur open is, mede mogelijk gemaakt door slimme technologie. We wegen samen risico’s af om uw persoonlijke balans te vinden in vrijheid en veiligheid. 

De Merwelanden is een plek waar je veilig en plezierig kunt werken. Leren, groeien en innoveren hoort bij onze ontwikkeling. We werken samen met anderen aan goede zorg en ondersteuning. Met trots, lef en daadkracht bouwen we verder aan onze organisatie!

Onze kernwaarden

We werken SAMEN aan goede zorg en ondersteuning.

Wij richten ons altijd eerst op de mens zodat de zorg die wij bieden WAARDEVOL is.
Voor ons is verbinding en plezier belangrijk. Wij zorgen voor een omgeving die BRUISEND is.
Wij zijn VAKBEKWAAM. Leren, groeien en innoveren hoort bij onze ontwikkeling.

Onze organisatie waarden

Onze medewerkers

Onze medewerkers zijn onze rijkdom. Het behouden en versterken van de kracht van de medewerkers is cruciaal in onze ontwikkeling, ook als dat betekent dat we anders naar onze werkwijzen, zorg en dienstverlening moeten kijken.

Onze samenwerking

Wij zorgen niet alleen. Om onze cliënten passende zorg te bieden, werken onze medewerkers samen met de naasten van de cliënt. Met partners in ons netwerk kunnen wij leren en ontwikkelen.

Onze organisatie

De doorontwikkeling van onze organisatie is van belang om nu én in de toekomst zelfstandig te blijven, goede zorg te blijven bieden, te innoveren in ons werk en onze huisvesting te blijven vernieuwen.

Onze client

Onze kracht ligt in de zorg voor mensen met pg-problematiek. De oudere inwoner van de Drechtsteden is onze focus. Wij bieden onze cliënten zorg in opbouwende mate, van thuiszorg tot aan intramurale zorg.

Onze innovatie

De eisen en wensen die onze maatschappij heeft veranderen razendsnel. Met de inzet van technologie en innovatie veranderen wij mee. Duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers én kwaliteit van zorg gaan hierbij gelijk op.