Over ons

Samen voor een goed leven

De Merwelanden is een woon- en zorgcentrum in de Dordtse wijk De Staart en biedt psychogeriatrische en somatische zorg. Wij bieden onze cliënten zorg in opbouwende mate, van thuiszorg tot aan intramurale zorg. Ook bieden we verschillende huur- en zorgappartementen aan.

De Merwelanden is een bruisende ontmoetingsplek met veel activiteiten. In de passage zijn medische diensten samengebracht, waaronder huisartsen, fysiotherapie en een bloedprikpunt. Ook kunt u gebruik maken van de supermarkt, kapper en wasserette.

Onze missie

De Merwelanden staat voor een waardevol leven voor ouderen, waarbij ieder mens ertoe doet, in verbinding met anderen. Samen voor een goed leven.

Onze visie

Waardevolle zorg betekent voor iedereen iets anders. We richten ons daarom eerst op de mens, en daarna pas op de zorg. We werken met hart en ziel om onze ouderen deze zorg te bieden. De Merwelanden is een plek waar je veilig en plezierig kunt werken. Leren, groeien en innoveren hoort bij onze ontwikkeling. We werken samen met anderen aan goede zorg en ondersteuning. Met trots, lef en daadkracht bouwen we verder aan onze organisatie!

Onze kernwaarden

We werken SAMEN aan goede zorg en ondersteuning.

Wij richten ons altijd eerst op de mens zodat de zorg die wij bieden WAARDEVOL is.
Voor ons is verbinding en plezier belangrijk. Wij zorgen voor een omgeving die BRUISEND is.
Wij zijn VAKBEKWAAM. Leren, groeien en innoveren hoort bij onze ontwikkeling.

Onze organisatie waarden

Onze medewerkers

Onze medewerkers zijn onze rijkdom. Het behouden en versterken van de kracht van de medewerkers is cruciaal in onze ontwikkeling, ook als dat betekent dat we anders naar onze werkwijzen, zorg en dienstverlening moeten kijken.

Onze samenwerking

Wij zorgen niet alleen. Om onze cliënten passende zorg te bieden, werken onze medewerkers samen met de naasten van de cliënt. Met partners in ons netwerk kunnen wij leren en ontwikkelen.

Onze organisatie

De doorontwikkeling van onze organisatie is van belang om nu én in de toekomst zelfstandig te blijven, goede zorg te blijven bieden, te innoveren in ons werk en onze huisvesting te blijven vernieuwen.

Onze client

Onze kracht ligt in de zorg voor mensen met pg-problematiek. De oudere inwoner van de Drechtsteden is onze focus. Wij bieden onze cliënten zorg in opbouwende mate, van thuiszorg tot aan intramurale zorg.

Onze innovatie

De eisen en wensen die onze maatschappij heeft veranderen razendsnel. Met de inzet van technologie en innovatie veranderen wij mee. Duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers én kwaliteit van zorg gaan hierbij gelijk op.