Actueel

Minister Helder opent Verwijspunt 078

Als eerste regio in Nederland is per 31 oktober de plaatsing van cliënten in de kortdurende en langdurige ouderenzorg centraal georganiseerd door Verwijspunt 078. Verwijspunt 078 realiseert tijdige en juiste plaatsingen van (kwetsbare) ouderen in de regio Drechtsteden.

Sterk in je werk week 2022

We kijken met veel plezier terug op een geslaagde vierde editie van de Sterk in je werk week. In deze week draait het om het behouden van plezier en balans in je werk als zorgmedewerker. We hebben onze medewerkers deze week in het zonnetje gezet. Hoe?

Datalek Caren

Dinsdag 25 oktober zijn wij door de leverancier van onze cliënten-applicatie en het daaraan gekoppelde cliëntenportaal Caren, geïnformeerd over het feit dat een hacker op maandag 17 oktober met succes misbruik heeft gemaakt van een kwetsbaarheid binnen het cliëntenportaal.

Muziektherapie

Voor veel mensen is muziek luisteren een hobby of een manier van ontspannen. Voor anderen is muziek veel meer dan dat. Dit weet llse Bevelander, muziektherapeut in De Merwelanden, ook.

Dag van de mantelzorg

Nederland telt ruim 5 miljoen mantelzorgers. Dat zijn 5 miljoen onzichtbare helden. Een mantelzorger is een luisterend oor, een rots in de branding, een helpende hand en een redder in nood.

Vrijwilligerswerk binnen De Merwelanden

Een wandeling maken, samen een krant lezen, helpen met koken of begeleiden bij een museum uitje. Binnen De Merwelanden zijn zo’n 100 vrijwilligers actief.

De Merwelanden bestaat 45 jaar!

Op 9 april 2019 bestond De Merwelanden 45 jaar. Dit hebben we groots gevierd met een hele feestweek. Zo werd er een playbackshow georganiseerd.

De Merwelanden bij Van Passie naar Droombaan op RTL4

Met veel plezier heeft De Merwelanden meegewerkt aan het programma Van Passie van Droombaan van RTL4. En afgelopen zaterdag 1 juni was het zover: de uitzending.

Unieke samenwerking De Merwelanden en Hans Petri school

Waar voorheen de grote instellingskeuken op de begane grond van woon-zorgcentrum De Merwelanden was, is nu De Passage te vinden.

De Merwelanden opent nieuwe afdeling Kleinschalig wonen.

Na een aantal maanden renoveren heeft woon- en zorgcentrum De Merwelanden op 1 februari jl. de deuren geopend van de nieuwe wooneenheid Kleinschalig wonen, KSW0. De opening van de afdeling is een enorme mijlpaal voor De Merwelanden.

‘Lingo’ Lucille Werner speelt bingo bij De Merwelanden

"Ik wil me inzetten voor ouderen en weten wat er speelt" Vanuit die gedachte bracht kandidaat-kamerlid Lucille Werner vrijdag 12 maart jl. een bezoek aan De Merwelanden.

Samen voor een goed leven.

Werken in de ouderenzorg is dynamisch en uitdagend. Bij De Merwelanden gaat het  niet alleen om het leveren van de beste zorg. In de ouderenzorg ben je naast zorgmedewerker ook begeleider van activiteiten bijvoorbeeld op de afdeling kleinschalig wonen.