Actueel

Maak kennis met onze stagiaires

Onze stagiaires Naoual, Kimberley, Aparna en Cheyenne vertellen in een nieuwe blog over hun stage bij De Merwelanden. Onze stagiaires lopen hun meewerk- of afstudeerstage op onze afdelingen; HR, Zorgtechnologie en Communicatie.

Werkplezier in de zorg

31 januari is de dag van het werkplezier in de zorg. Wij hebben een aantal medewerkers gevraagd wat werkplezier voor hun betekent en hoe zij dit ervaren bij De Merwelanden. Hun reacties zijn zo waardevol dat we ze hebben verwerkt in een blog. Lees verder voor de ervaringen van vier zorgprofessionals.

Verzorgende basis, het certificaat van zorgtalent in 4 maanden

Ben jij tussen de 21 en 65 jaar en sta jij te popelen om het roer om te gooien? Wil je een overstap maken naar de zorg en welzijn, maar hik je aan tegen drie jaar lang een opleiding volgen? Zorgtalent biedt jou een unieke kans om te werken en leren tegelijk en mbo-certificaten te halen.

Het versnelde zij-instroomtraject voor Verzorgende IG van zorgtalent

Ben jij tussen de 21 en 65 jaar en sta jij te popelen om het roer om te gooien? Wil je een overstap maken naar de zorg en welzijn, maar hik je aan tegen drie jaar lang een opleiding volgen? Zorgtalent biedt jou een unieke kans om te werken en leren tegelijk en versneld een zij-instroomtraject te volgen van 1,5 jaar voor Verzorgende IG.

Minister Helder opent Verwijspunt 078

Als eerste regio in Nederland is per 31 oktober de plaatsing van cliënten in de kortdurende en langdurige ouderenzorg centraal georganiseerd door Verwijspunt 078. Verwijspunt 078 realiseert tijdige en juiste plaatsingen van (kwetsbare) ouderen in de regio Drechtsteden.

Sterk in je werk week 2022

We kijken met veel plezier terug op een geslaagde vierde editie van de Sterk in je werk week. In deze week draait het om het behouden van plezier en balans in je werk als zorgmedewerker. We hebben onze medewerkers deze week in het zonnetje gezet. Hoe?

Datalek Caren

Dinsdag 25 oktober zijn wij door de leverancier van onze cliënten-applicatie en het daaraan gekoppelde cliëntenportaal Caren, geïnformeerd over het feit dat een hacker op maandag 17 oktober met succes misbruik heeft gemaakt van een kwetsbaarheid binnen het cliëntenportaal.

Muziektherapie

Voor veel mensen is muziek luisteren een hobby of een manier van ontspannen. Voor anderen is muziek veel meer dan dat. Dit weet llse Bevelander, muziektherapeut in De Merwelanden, ook.

Dag van de mantelzorg

Nederland telt ruim 5 miljoen mantelzorgers. Dat zijn 5 miljoen onzichtbare helden. Een mantelzorger is een luisterend oor, een rots in de branding, een helpende hand en een redder in nood.

Vrijwilligerswerk binnen De Merwelanden

Een wandeling maken, samen een krant lezen, helpen met koken of begeleiden bij een museum uitje. Binnen De Merwelanden zijn zo’n 100 vrijwilligers actief.

De Merwelanden bestaat 45 jaar!

Op 9 april 2019 bestond De Merwelanden 45 jaar. Dit hebben we groots gevierd met een hele feestweek. Zo werd er een playbackshow georganiseerd.

De Merwelanden bij Van Passie naar Droombaan op RTL4

Met veel plezier heeft De Merwelanden meegewerkt aan het programma Van Passie van Droombaan van RTL4. En afgelopen zaterdag 1 juni was het zover: de uitzending.