Nieuws

Minister Helder opent Verwijspunt 078

Als eerste regio in Nederland is per 31 oktober de plaatsing van cliënten in de kortdurende en langdurige ouderenzorg centraal georganiseerd door Verwijspunt 078. Verwijspunt 078 realiseert tijdige en juiste plaatsingen van (kwetsbare) ouderen in de regio Drechtsteden.

Update Renovatie Maerwe Hoove

Welkom bij de eerste digitale update. Om u nog sneller en beter op de hoogte te houden van de renovatie ontwikkelingen, plaatsen we nu ook updates op de website. Wanneer we nieuwe informatie voor u hebben, plaatsen we dit op woensdag op de website.

Maandagenda december

Ook deze maand is er weer een mooie maandagenda voor u samengesteld met diverse activiteiten. Vergeet niet om u aan te melden voor de rood gemarkeerde activiteiten.

Sterk in je werk week 2022

We kijken met veel plezier terug op een geslaagde vierde editie van de Sterk in je werk week. In deze week draait het om het behouden van plezier en balans in je werk als zorgmedewerker. We hebben onze medewerkers deze week in het zonnetje gezet. Hoe?

Afasie bij dementie

Mensen met dementie kunnen op den duur moeite krijgen met het begrijpen van taal en praten. Langzaam verdwijnt de woordenschat. Het wordt steeds moeilijker om dingen onder woorden te brengen of om te begrijpen wat anderen zeggen.

Datalek Caren

Dinsdag 25 oktober zijn wij door de leverancier van onze cliënten-applicatie en het daaraan gekoppelde cliëntenportaal Caren, geïnformeerd over het feit dat een hacker op maandag 17 oktober met succes misbruik heeft gemaakt van een kwetsbaarheid binnen het cliëntenportaal.

Maandagenda november

Ook deze maand is er weer een mooie maandagenda voor u samengesteld met diverse activiteiten. Vergeet niet om u aan te melden voor de rood gemarkeerde activiteiten.

Corona update

We zien dat corona weer oplaait, ook bij ons in De Merwelanden zijn er weer besmettingen. We zetten daarom hieronder alle corona informatie op een rijtje. De bekende corona klachten – Hoesten – Snotneus

Muziektherapie

Voor veel mensen is muziek luisteren een hobby of een manier van ontspannen. Voor anderen is muziek veel meer dan dat. Dit weet llse Bevelander, muziektherapeut in De Merwelanden, ook.

Communicatie bij mensen met dementie

Dementie kan de communicatie tussen jou en je naaste op allerlei manieren bemoeilijken. De mate waarin de dementie iemands mogelijkheden voor communicatie heeft aangetast verschilt per type dementie en fase van de ziekte.