Huurwoningen

Sfeervol wonen in De Merwelanden

Wij willen dat u zich thuis voelt en dat u goed verzorgd en veilig kunt wonen. We beheren ruim 320 huurwoningen waar u zelfstandig kunt wonen, met de mogelijkheid tot het afnemen van onze diensten. Veel appartementen hebben een prachtig uitzicht op de waterweg Het Wantij. De groene omgeving geeft u de mogelijkheid om volop van de natuur te genieten.

In een huurwoning van De Merwelanden woont u zelfstandig. U geniet van onafhankelijkheid met de geruststelling dat diverse ondersteuning en diensten binnen handbereik zijn.

Met indicatie

Voor het huren van onze appartementen heeft u een VPT indicatie nodig. Daarnaast komt u in aanmerking voor huurtoeslag.  Neemt u voor meer informatie contact op met onze woonconsulent: 078 750 20 32.

Verschillende typen appartementen
met diverse indelingen

In de Dordtse wijk De Staart heeft u de keuze uit een breed scala aan woningen. Er zijn verschillende typen appartementen met diverse indelingen. Wij bieden woningen aan aan de Haringvlietstraat, Wielingenstraat, Volkerakweg en in onze Merwedeflat. De wijk De Staart ligt aan het Wantij en ligt vlakbij de Hollandse Biesbosch. U kunt hier volop genieten van de natuur. Daarnaast is de wijk goed bereikbaar met het openbaar vervoer (bus). Wilt u meer weten over de verschillende appartementen? Hieronder vindt u links naar de indeling van en extra informatie over de verschillende soorten woningen.

Maerwe Hoove: een woning voor nu en voor de toekomst

Begin april 2023 is renovatieproject Maerwe Hoove gestart: de renovatie van 86 huurappartementen aan de Haringvlietstraat. Deze (tweekamer)appartementen worden gerenoveerd tot toekomstbestendige en duurzame appartementen met een woonkamer, aparte slaapkamer en aangepaste badkamer. Dankzij deze aanpassingen kunt u langer zelfstandig thuis wonen, met zorg binnen handbereik. De woning én het appartementencomplex zijn rolstoelvriendelijk. 

Bekijk hier meer informatie over Maerwe Hoove.

Hulp binnen handbereik.

In een huurwoning van De Merwelanden woont u zelfstandig. U kunt, indien gewenst, wel gebruik maken van onze diensten. Denkt u hierbij aan thuiszorg. Tevens organiseren wij diverse activiteiten, waarbij u van harte welkom bent. Ook kunt u altijd een kleine maaltijd nuttigen in onze sfeervolle brasserie De Ontmoeting.

Interesse in een woning?

Heeft u interesse in een woning van De Merwelanden? Vul dan het inschrijfformulier in. U kunt ook rechtstreeks contact met ons opnemen. Onze woonconsulenten zitten klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Bel 06-437 987 80 of mail naar m.verweij@demerwelanden.nl.
Of bel  06- 430 781 98 of mail naar r.becker@demerwelanden.nl