Services

Alles voor een goed leven binnen handbereik

De Merwelanden staat met een enthousiast team op een positieve en respectvolle manier voor u klaar om u de hulp te bieden die u nodig heeft. Van het vervangen van een lampje tot personenalarmering en het knippen van uw haar. U kunt een goede maaltijd nuttigen in de sfeervolle brasserie De Ontmoeting of deze bij u thuis laten bezorgen. Zelfs aan uw gasten is gedacht; zij kunnen gebruikmaken van een logeerkamer. Het uitgebreide pakket aan diensten maakt het mogelijk dat u veilig kunt wonen en de regie over uw eigen leven kunt houden. 

Technische Dienst

Alles op orde

De Technische Dienst is beschikbaar voor het oplossen van technische problemen in uw woning. U kunt hierbij denken aan elektriciteit, storingen, sloten, (warm) water of ramen en deuren die niet goed functioneren. Afhankelijk van wat voor soort werkzaamheden het zijn, wordt er gekeken welke werkzaamheden vergoed worden door De Merwelanden en welke u zelf dient te vergoeden. Meer informatie hierover kunt u terugvinden in de Demarcatielijst “Wie betaalt wat?”.

Personenalarmering

Een veilig gevoel

Met personenalarmering van De Merwelanden heeft u de zekerheid van hulp dichtbij, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Deze service van De Merwelanden is er voor u als u hulp nodig heeft als zich een vervelende situatie voordoet. Dit geeft u en de mensen om u heen een veilig gevoel.
Met een halszender kunt u, met één druk op de knop, overal in uw appartement alarm slaan. U kunt zo direct met een verzorgende spreken en uw probleem of klacht vertellen. Indien nodig komt een verzorgende binnen 15 minuten bij u langs. Bent u niet in staat om te spreken of reageert u niet, dan komt de verzorgende altijd naar u toe.

Wasgoedservice

Schoon en fris

U kunt ondersteuning vragen bij de verzorging en het strijken van de was. Ook het halen en brengen van de was behoort tot de mogelijkheden. Onze medewerkers van de linnenkamer informeren u graag over de mogelijkheden en de tarieven. Heeft u een indicatie voor zorg met behandeling, dan gebeurt het wassen van het bedden- en linnengoed op kosten van De Merwelanden. De verzorging van het persoonsgebonden wasgoed is voor rekening van de cliënt.

Vitaliteit

Gezond bewegen

Zeker als u ouder wordt, is het van groot belang zo vitaal mogelijk te blijven. Wij begeleiden u hierbij en brengen zo een gezond leven dichterbij. Lekker bewegen helpt om mobiel te blijven, heeft een positief effect op het voorkomen van een groot aantal aandoeningen, zorgt voor een goed humeur en brengt u in contact met anderen.

Voor het werken aan uw conditie, kracht en lenigheid kunt u gebruik maken van de fitnessfaciliteiten binnen De Merwelanden en de buiten fitnesstoestellen aan de Haringvlietstraat. Ook kunt u van de omgeving genieten met de duofiets. Deze kunt u reserveren bij de brasserie, u ziet hier hoe dat in zijn werk gaat.

Elke dinsdag (Volkerakweg 23 t/m 121) en donderdag (Maasstraat 25) tussen 13.30 en 15.00 uur bent u welkom op het gratis verpleegkundig spreekuur. U kunt hier onder andere uw bloeddruk en bloedsuiker laten meten. Samen kijken we op welke wijze u gezond ouder kunt worden en vitaal kunt blijven.

Geestelijke verzorging

Geestelijke verzorging is het zorg dragen voor wat er in u leeft nu u bij ons woont. De dingen die goed gaan, maar ook de dingen die niet zo goed gaan. De geestelijk verzorger is specialist op het gebied van zingeving en levensvragen. Ook onderwerpen als geloof, verlies en rouw en stervensbegeleiding behoren tot zijn vakgebied. Voor een luisterend oor, dat wat u vrolijk maakt, maar ook dat wat u verdrietig maakt. Altijd in vertrouwen, want de geestelijk verzorger heeft zijn ambtsgeheim.

Winkels, kapsalon en pedicure

Alles binnen bereik

Even naar het winkelcentrum op en neer om boodschappen te doen is bij het ouder worden vaak niet meer vanzelfsprekend. Voor de dagelijkse boodschappen of een leuk cadeautje hoeft u De Merwelanden niet te verlaten. In onze winkel vindt u een assortiment dat is toegespitst op onze cliënten en bezoekers. Mist u toch iets in ons assortiment, dan kunnen wij dit voor u bestellen.

Daarnaast hebben wij ook aan uw persoonlijke verzorging gedacht. Zo heeft onder andere de bekende Dordtse kapsalon Van Pelt een vestiging in De Merwelanden, is er een pedicure en komt er maandelijks een schoonheidsspecialist langs. In de winkel Cockies & Mokkies kunt u tweedehandsspullen kopen. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan de stichting Vrienden van De Merwelanden.

Brasserie De Ontmoeting

Eten en ontmoeten

De open en gezellige sfeer in brasserie De Ontmoeting zorgt ervoor dat het makkelijk is om nieuwe contacten te leggen en sociaal betrokken te blijven. Naast de bewoners van De Merwelanden zijn ook wijkbewoners, familie en andere bezoekers van harte welkom. Wanneer het u uitkomt, schuift u aan voor een gebakje, snack, lunch of diner van de kaart. Regelmatig worden er activiteiten in de brasserie georganiseerd. Buiten de openingstijden bent u ook welkom in de brasserie, u kunt dan genieten van een kopje koffie of thee uit de koffiecorner.

De brasserie is iedere dag geopend van 10.00 uur tot 17.30 uur en heeft elke week een andere weekspecial en een doorlopende kleine kaart en drankenkaart

Iets te vieren?

Het gebak staat klaar!

Heeft u iets te vieren of heeft u een vergaderruimte nodig? Neem contact op met de teamleider van de brasserie, zij kan u alles vertellen over de mogelijkheden. De brasserie is te bereiken via 078 750 20 19.

Reserveren

Als u met een grote groep komt eten, verzoeken we u te reserveren. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 078 750 20 28.

Openingstijden

Brasserie De Ontmoeting is elke dag geopend van 10.00 tot 17.30 uur.

Betaalmogelijkheden

In De Ontmoeting kan contant of met pin betaald worden. Iets eten of drinken op rekening is alleen mogelijk voor cliënten van De Merwelanden.

Activiteiten

De Merwelanden is een bruisende omgeving met veel activiteiten. Van vaste wekelijkse activiteiten zoals de schilderclub, de vrolijke noot en de wandelvereniging tot een wisselend maandelijks aanbod. Onze activiteitenbegeleiders en vrijwilligers zorgen voor een gevarieerde kalender. Ze haken ook in op bijzondere dagen en evenementen. Zo hebben we in De Merwelanden onze eigen Olympische Winterspelen georganiseerd. Ook staat er regelmatig een artiest op het podium in onze theaterzaal, zoals Francis van Broekhuizen of Marie Christien. Maar wij weten dat plezier ook in kleine dingen zit, zoals een bingo middag of een film middag. Er is voor ieder wat wils.

Fijn wonen gaat voor De Merwelanden verder dan het bieden van de juiste hulp en goede zorg. Tijd maken voor leuke dingen is ook essentieel. Wellicht gaat u graag een dagje winkelen of naar een museum. Of misschien geniet u juist van een uurtje klaverjassen of sjoelen? Alles is mogelijk bij De Merwelanden. U bepaalt zelf welke uitstapjes of activiteiten bij u passen.
U geniet zo van het uitoefenen van uw hobby, u bent er even uit en in de gezellige en ongedwongen sfeer maakt u gemakkelijk contact met leeftijdsgenoten. Omdat u allemaal in dezelfde omgeving woont, komt u uw nieuwe kennissen regelmatig tegen.

Aandragen activiteiten

Toegewijde zorg betekent ook dat we graag zorgen dat u uw hobby uit kunt oefenen en we de activiteiten kunnen bieden die u het liefst doet. Ook al staan deze nu niet op de lijst. Suggesties zijn altijd van harte welkom. Onze activiteitenbegeleiders en vrijwilligers staan open voor uw hobby’s en ontplooien voortdurend nieuwe mogelijkheden, ook in verenigingsverband.

Vervoer

De bus van De Merwelanden biedt ruimte aan acht personen, waarvan twee met rolstoel. De bus wordt veelvuldig ingezet om bewoners te vervoeren naar het zwembad, voor uitstapjes en voor het wekelijkse bezoek aan de supermarkt.

Reserveren

Voor de meeste uitstapjes en activiteiten is reserveren noodzakelijk. Dit kan in de activiteitenruimte op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 10.00 uur. U kunt ook gebruik maken van het inschrijfformulier in de Wijzer of per mail reserveren via activiteiten@demerwelanden.nl.

Wij helpen u graag. Neem gerust contact op.

Bij de klantenservice van De Merwelanden kunt u terecht met al uw vragen over wonen, zorg, welzijn en dienstverlening. Wij beantwoorden uw vragen graag en vinden het prettig u te ontmoeten.