Informele zorg en mantelzorg

Even geen zorgen

U bent als mantelzorger van groot belang voor de cliënt. De Merwelanden stelt het dan ook zeer op prijs als onze medewerkers kunnen samenwerken met mantelzorgers bij het verlenen van de zorg. Daarom vragen de medewerkers naar uw wensen en mogelijkheden om mantelzorg te verlenen, zowel qua tijd als qua vaardigheden. De afspraken nemen we op in het zorgleefplan van de cliënt.

Ondersteuning van mantelzorgers

De Merwelanden ondersteunt u bij deze belangrijke taak door de website www.carenzorgt.nl. Met behulp van Carenzorgt kunt u als familielid of vriend van onze cliënt de zorg op eenvoudige wijze organiseren. Zo kunt u bijvoorbeeld makkelijk onderling afspreken wie er meegaat naar de arts of communiceren hoe uw bezoek is verlopen.
Om u in staat te stellen om de mantelzorg zo goed mogelijk uit te voeren, biedt De Merwelanden trainingen en workshops aan, evenals informatieve bijeenkomsten. Bijvoorbeeld over omgaan met mensen met dementie.
Ook op individueel niveau wordt ondersteuning geboden die aansluit bij uw situatie. Zo kunnen wij u bijvoorbeeld leren om iemand steunkousen aan te trekken, oogdruppels toe te dienen of bloedsuikerwaarden te bepalen.

De casemanager dementie kan ook veel betekenen voor de mantelzorger. Zij ondersteunt en begeleidt de mantelzorger waar nodig is.

Zorg in De Merwelanden

De Merwelanden biedt mantelzorgers de mogelijkheid hun zorgtaken tijdelijk aan een ander over te dragen, bijvoorbeeld in dagbesteding. Dat kan incidenteel zijn, bijvoorbeeld tijdens een vakantie, of structureel een dagdeel of enkele dagdelen per week of maand. Door met u in gesprek te gaan over de vereiste zorg en/of medicatie, kunnen we samen tot een afgestemde invulling komen die ervoor zorgt dat u uw naaste met een goed gevoel aan De Merwelanden kunt toevertrouwen.

Onze klantenservice informeert u graag over de mogelijkheden en vergoedingen.

Wij helpen u graag. Neem gerust contact op.

Bij de klantenservice van De Merwelanden kunt u terecht met al uw vragen over wonen, zorg, welzijn en dienstverlening. Ook kunnen we u helpen bij het aanvragen van uw indicatie. Wij beantwoorden uw vragen graag en vinden het prettig u te ontmoeten. Stuur een bericht aan onze klantenservice.
U kunt ook contact opnemen met de klantenservice van De Merwelanden, 078 750 20 10