Dag van de mantelzorg

Nederland telt ruim 5 miljoen mantelzorgers. Dat zijn 5 miljoen onzichtbare helden. Een mantelzorger is een luisterend oor, een rots in de branding, een helpende hand en een redder in nood. Iemand die op wat voor manier dan ook voor iemand anders zorgt. Zorg in de breedste zin van het woord.

Bij De Merwelanden weten we hoe belangrijk mantelzorgers zijn. Voor de cliënt, maar ook voor de organisatie. Als mantelzorger ken je de cliënt als geen ander. Je weet waar de cliënt het best op reageert en wat hij of zij belangrijk vindt. Wij zien mantelzorgers dan ook als belangrijke schakel in het zorgproces en stellen het enorm op prijs als onze medewerkers kunnen samenwerken met mantelzorgers. Zo combineren wij de persoonlijke kennis en ervaring van een mantelzorger met onze zorg en deskundigheid.

Wij ondersteunen mantelzorgers bij hun belangrijke taak. Met behulp van Carenzorgt kan de mantelzorger de zorg op eenvoudige wijze organiseren. Bijvoorbeeld door onderling af te spreken wie er meegaat naar de arts of door te communiceren hoe het bezoek is verlopen. Ook organiseren wij participatie avonden waarin wij mantelzorgers meenemen in de wet- en regelgeving en bijpraten over de mogelijkheden binnen De Merwelanden.

We begrijpen dat zorgen voor een naaste intensief kan zijn. Voor een mantelzorger is het ook belangrijk om af en toe een moment van rust in te lassen en even niet te hoeven zorgen. Dan is het fijn om te weten dat de naaste in goede handen is en de mantelzorger met een gerust hart tijd voor zichzelf kan nemen. De Merwelanden biedt mantelzorgers de mogelijkheid om hun zorgtaken tijdelijk aan een ander over te dragen, bijvoorbeeld in onze dagbesteding. Wij gaan met mantelzorgers in gesprek over de vereiste zorg en samen komen we tot een mooie invulling waarmee de mantelzorger zijn of haar naaste met een goed gevoel aan De Merwelanden kan toevertrouwen.