De Merwelanden opent nieuwe afdeling Kleinschalig wonen.

Na een aantal maanden renoveren heeft woon- en zorgcentrum De Merwelanden op 1 februari jl. de deuren geopend van de nieuwe wooneenheid Kleinschalig wonen, KSW0. De opening van de afdeling is een enorme mijlpaal voor De Merwelanden. Het is allereerst een wooneenheid waar persoonsgerichte zorg aan cliënten centraal staat. Tegelijkertijd is KSW0 een unieke leeromgeving voor medewerkers in opleiding. Ook is KSW0 de eerste wooneenheid waar wordt gewerkt met persoonsgerichte zorgtechnologie.

Unieke leeromgeving

De nieuwe afdeling Kleinschalig wonen is een unieke leeromgeving voor medewerkers in opleiding. In de eerste maand van dit jaar zijn ca. 30 medewerkers in opleiding klaargestoomd en wegwijs gemaakt op de nieuwe wooneenheid. De medewerkers gaan onder toeziend oog van een aantal werkbegeleiders aan de slag om de cliënten van De Merwelanden de beste zorg te bieden en om hen te ondersteunen bij een fijn leven. Deze leervorm is tot stand gekomen door een goede samenwerking met het Davinci college.

Persoonsgerichte zorgtechnologie

KSW0 is tevens de eerste wooneenheid waar wordt gewerkt met zorgtechnologie. Zorgtechnologie draagt bij aan een waardevol leven. Dit is voor iedere cliënt iets anders. Daarom vindt De Merwelanden het belangrijk dat de inzet van zorgtechnologie, zoals een zorgtablet, digitaal toezicht met slimme sensoren en leefcirkels met dwaalpreventie en dwaaldetectie met hals- en polszender, past bij de behoefte van iedere unieke cliënt. Dat vraagt om maatwerk en om een zorgvuldige afstemming met de cliënt en zijn naasten.

De eerste nieuwe cliënten hebben inmiddels hun intrek genomen in de mooie nieuwe kamers van de wooneenheid KSW0. De groepswoning voor 6 tot 7 personen combineert de huiselijke omgeving van een gezamenlijke woonkamer en keuken met de privacy van een eigen appartement met badkamer. De Merwelanden biedt deze vorm van zorg aan voor mensen met dementie en met een zorgindicatie ZZP5 of ZZP7.