Maak kennis met onze stagiaires

Cheyenne Lentze – stagiaire P&O

“Op 6 februari ben ik als HR-stagiaire begonnen bij De Merwelanden op de afdeling Personeelszaken. Tijdens mijn stageperiode ben ik voornamelijk bezig met personeelszaken. Hierbij kun je denken aan het maken en opstellen van contracten en het verzuim van verschillende werknemers indienen, maar natuurlijk komen en nog veel meer andere zaken bij kijken. Op sommige dagen loop ik mee met de recruiter. Hier krijg ik de kans om heel het wervingsproces van begin tot eind mee te maken. 

Wanneer de sollicitant heeft gereageerd op een functie ga ik een telefonisch gesprek met diegene aan.  Dit is een soort kennismaking gesprek om meer over de sollicitant te weten te komen. Als het gesprek goed verloopt ga ik een arbeidsvoorwaarden gesprek aan om alle gegevens in orde te krijgen, voordat de sollicitant daadwerkelijk in dienst bij de Merwelanden komt. Uiteraard stel ik dan het juiste contract voor de nieuwe medewerker op.

In deze korte tijd heb ik al heel veel mogen zien en leren op de afdeling, maar ook van De Merwelanden zelf. Samen met mijn stagebegeleider ben ik op verschillende afdelingen geweest waar we hebben rondgekeken en bewoners hebben ontmoet. Tot nu toe ervaar ik mijn stage zeker als leerzaam en vooral leuk. Ik word overal bij betrokken en ik krijg de juiste ondersteuning.”

Aparna Chowdhury – stagiaire zorgtechnologie

“Hi, ik ben Aparna Chowdhury, 24 jaar en momenteel vierdejaarsstudent Mens en Techniek bij Hogeschool Rotterdam. Ik loop mijn afstudeerstage bij De Merwelanden. Mijn opdracht is om de track and trace uit te zoeken bij de intramurale zorg. Ik zit nu nog heel erg in mijn plan van aanpak fase.

In deze fase heb ik veel mensen gesproken om een aantal zaken op een rijtje te hebben zoals de werking van track and trace, de behoefte vanuit de intramurale zorg en de technische infrastructuur. Ik heb allereerst de teamleider van de intramurale zorg benaderd om de behoefte van track and trace te bespreken waarin ik heb gekeken hoe de huidige situatie is en wat de eisen en wensen zijn bij track and trace. Ondertussen heb ik ook inspiratie opgedaan bij Aafje en het Hagaziekenhuis over hoe track and trace werkt en welke realisatiestappen zij gaan zetten om track and trace te gebruiken. Dit was verhelderend want zo weet ik hoe track and trace in de praktijk wordt ingezet.

Komende weken ga ik mijn plan van aanpak afronden en inleveren bij mijn stagebegeleider Thess Havenaar. Ik ga mijn plan van aanpak nog verder bespreken met haar en daarna lever ik het in bij mijn begeleidend docent vanuit de Hogeschool. Leuk feitje mijn begeleidend docent komt ook naar De Merwelanden om kennis te maken met mijn stageplek en mijn begeleider! Dus misschien spot je hem nog even en zou je spontaan een praatje kunnen houden over zorgtechnologie!”

Naoual Boulmani – stagiaire zorgtechnologie

“Hoi allemaal, mijn naam is Naoual Boulmani en sinds 6 februari loop ik mijn afstudeerstage bij De Merwelanden binnen de afdeling Zorgtechnologie/ ICT. Ik volg momenteel de opleiding ‘Mens & Techniek | gezondheidzorg Technologie’ aan de Hogeschool Rotterdam. Tijdens mijn afstudeerstage zal ik mij bezighouden met het implementeren van een heupairbag voor de ouderen die het Volledig Pakket Thuis (VPT) ontvangen. Ouderen belanden steeds vaker op de spoedeisende hulp als gevolg van valincidenten door het verhoogde valrisico onder ouderen. De heupairbag dient ouderen met een verhoogd valrisico of die angstig zijn om te vallen gerust te stellen en meer beweegruimte te geven. 

Ik loop inmiddels al iets langer dan een maand stage bij De Merwelanden. De eerste maanden heb ik mij de eerste maand vooral bezig gehouden met in gesprek gaan met betrokken stakeholders en het probleem in kaart brengen. Zo ben ik langs geweest bij een andere ouderenzorginstellingen zoals Curamare die de heupairbag al hebben ingezet. Binnenkort ga ik ook in gesprek met Rivas die de heupairbag wil opschalen binnen andere locaties. Zo krijg ik een breed beeld over de heupairbag om zo het implementeren van de heupairbag zo goed mogelijk in kaart te brengen voor De Merwelanden.”

Kimberley Witman – stagiaire marketing en communicatie

“Hi, Mijn naam is Kimberley Witman. Momenteel ben ik alweer een maand werkzaam als stagiair marketing en communicatie binnen Woon -en Zorgcentrum De Merwelanden. Mijn liefde voor de doelgroep ouderen kan ik mooi combineren met mijn kennis voor marketing en communicatie! Mijn werkzaamheden binnen De Merwelanden zijn heel divers. Zo houd ik me onder andere bezig met de interne en externe communicatie. Ik maak iedere week de ’Nieuwsweek’, dit is een nieuwsbrief voor de bewoners en medewerkers met de nieuwtjes van de afgelopen week. Ik houd me ook bezig met de social mediakanalen. Wanneer ik tijd over heb ondersteun ik bij de activiteiten, daar kan ik dan direct foto’s maken voor onze social media!

Toen ik een maand geleden startte met mijn stage kwam ik echt in een warm bad terecht. Wanneer ik een vraag heb kan ik bij alle collega’s even langslopen, dit zorgt voor een fijne en gezellige werksfeer. Een werkdag is ook op het kantoor elke dag anders, dat maakt het werk zo leuk! Ik kijk erg uit naar komende tijd, waarin ik nog meer kan gaan leren.”