Vrijwilligerswerk binnen De Merwelanden

Een wandeling maken, samen een krant lezen, helpen met koken of begeleiden bij een museum uitje. Binnen De Merwelanden zijn zo’n 100 vrijwilligers actief. Ze zetten zich elke keer weer in om onze cliënten te ondersteunen bij een goed leven. Onze vrijwilligers zijn zeer waardevol voor onze organisatie en wij zijn erg dankbaar voor het werk dat ze verrichten.

Rob en Diny zijn twee vaste gezichten in onze vrijwilligerspoule. Ze hebben elk een eigen ‘specialisme’ en weten daarmee altijd een lach op het gezicht van onze cliënten te toveren.

Rob: trekt graag zijn wandelschoenen aan!  
Rob is tien jaar geleden gestart als wandel vrijwilliger bij de Merwelanden. Zijn vrouw werkte toen nog op de verpleegafdelingen waardoor zijn interesse gewekt werd toen hij met zijn vaste baan stopte. Wekelijks loopt hij in groepsverband met cliënten door het park en de wijk. Dit geeft hem goede energie. Inmiddels is hij samen met zijn vrouw voor meerdere activiteiten te vragen. Van koffie schenken tot uitstapjes begeleiden en de NL doet actie. Niks is te gek voor Rob en zijn vrouw!

Diny: vintage verkoop met een luisterend oor!  
Diny is onze vaste vrijwilliger in onze tweedehandswinkel Cockies & Mokkies. Ze helpt klanten en is altijd in voor een praatje. Hoewel Diny lichamelijk beperkt is, is ze wel in staat om te helpen en de handen uit de mouwen te steken. Ze houdt van gezelligheid en wordt er blij van als ze anderen kan helpen.

Wilt u wat van uw tijd en aandacht aan onze cliënten geven? Meld u dan aan als vrijwilliger of kijk hier voor meer informatie.