Zorgprofessionals van De Merwelanden

Elke maand stellen we een medewerker aan je voor. Van Verzorgende IG tot Zorgtechnologie en van Communicatie tot Helpende plus. Maak kennis met onze zorgprofessionals.

Dit keer is Esther aan de beurt, een van onze Verzorgende IG en EVV’er. We hebben nog mooie vacatures openstaan voor Verzorgende IG (en EVV’er). Dus ben je na het lezen van het verhaal van Esther enthousiast geworden over deze mooie functie? Kijk dan snel op www.werkenbijdemerwelanden.nl

Naam: Esther
Functie: Verzorgende IG en EVV’er
Leeftijd: 42 jaar

Hoelang ben je werkzaam bij De Merwelanden?
“Ik werk vanaf begin 2019 bij De Merwelanden. Ik ben begonnen als leerling verzorgende IG. Daarna heb ik een jaar als Helpende Plus gewerkt en ben ik weer verder gegaan met de opleiding.” 

Wat houdt jouw functie precies in?
“Ik zorg ervoor dat de bewoners alles krijgen wat ze nodig hebben. Ondersteunen bij de dagelijkse verzorging en ervoor zorgen dat medicijnen op tijd worden ingenomen zijn de basis van het vak. Net als het verrichten van verpleegkundige handelingen, maar ook het opstellen van een zorgplan, overleg voeren met andere zorgprofessionals en het uitvoeren van EVV taken. Maar ik vind het net zo belangrijk dat er ook leuke momenten zijn zoals samen eten, een activiteit, spelletjes of even naar buiten. Dat stukje aandacht is zo belangrijk.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag/werkweek voor jouw eruit?
“Ik werk drie dagen in de week, dat geeft mij de ruimte om energie te blijven houden om mijn werk goed te doen. Ik probeer op een werkdag goed te beginnen met een duidelijke dagstart. Hierbij verdelen we de taken. Het is fijn om structuur te hebben zodat iedereen weet wat hij/zij moet doen die dag. Verder proberen we met het team zo veel mogelijk leuke momenten te creëren tijdens een dienst.”

Waar haal je plezier en energie uit in je werk?
“Ik vind het heerlijk om met mijn vaste collega’s en stagiaires een dienst te draaien. Als ik tijdens een activiteit zie dat de bewoners ervan genieten, dan haal ik daar veel energie uit.”

Hoe ervaar je het werken binnen De Merwelanden?
“Ik vind het een fijne organisatie om voor te werken. In de loop van de jaren is het management en de sfeer alleen maar beter geworden. Ik heb hele fijne collega’s. Mensen zijn behulpzaam en er wordt regelmatig hulp aangeboden.”

Waar ben je het meest trots op?
“Ik ben trots op de beslissing die ik een aantal jaren geleden heb gemaakt: om in de zorg te gaan werken. Hiervoor deed ik iets heel anders. Daardoor moest ik nu helemaal opnieuw beginnen en dat was niet makkelijk. Maar nu ben ik blij dat ik heb doorgezet. Ik ben ook trots op het behalen van mijn diploma Verzorgende IG natuurlijk.”

Wat heb jij in de toekomst nodig in jouw functie?
“Ik heb een goede balans gevonden tussen werk en privé, dus ik wil graag 3 dagen blijven werken. Ik ben ook mantelzorger van mijn moeder. Als ik meer zou gaan werken, zou dat te veel worden voor me. Ook wil ik graag verder leren. Ik vind het leuk en ik wil me graag verder blijven ontwikkelen.”

Heb je weleens een blunder gemaakt op je werk?
“Nou een blunder daar heb ik nu even geen voorbeeld van. Ik heb wel genoeg fouten gemaakt, haha. Maar dat lijkt me normaal als je leerling (en mens) bent, dat hoort erbij.”

Wat moeten anderen echt weten over jouw werk?
“Dat je het verschil kan maken voor iemand zijn kwaliteit van leven. Je kan met kleine dingen al heel veel goeds doen. Zoals even een praatje maken met iemand, even een stukje lopen of ervoor zorgen dat iemand eet wat hij/zij lekker vindt. Noem het maar op. Maar ook dat het soms best zwaar werk kan zijn. Fysiek zwaar omdat een bewoner soms zelf niks meer kan. En mentaal zwaar omdat je veel verdriet ziet, dat kan best heftig zijn.”

Welk vooroordeel over werken in de ouderenzorg wil jij wegnemen?
“Dat we alleen maar billen wassen! Ik heb er pas een stukje over geschreven op mijn LinkedIn pagina. Dus zie mijn profiel op LinkedIn, haha!”

Dilemma’s

Een dagdienst draaien of een nachtdienst draaien.
“Ik heb nog nooit een nachtdienst gedaan. Ik denk dat ik daar niet tegen kan. Dus een dagdienst.”

Werken met je favoriete collega of werken met je favoriete cliënt.
“Alle cliënten zijn favoriet, dus zeker werken met mijn favoriete collega(s) :-).”

Woensdag appelflappendag of vrijdag Fish ’n chips dag (in de brasserie).
“Appelflappen, heerlijk!”

Alles wat je zegt moet je zingen tijdens de overdracht of alles wat je zegt moet rijmen tijdens de overdracht.
“Ik kan echt niet zingen
tijdens de overdracht,
dus wat blijft er over van die dingen?
Juist, ik heb net een rijmpje bedacht!”

Je collega’s lopen de hele dag in de polonaise achter je aan of je moet elk uur een serenade brengen aan je collega’s.
“Heel de dag een sliert collega’s achter je aan, 
nee, dat is niks voor mij,
doe dan maar die serenade,
dan maak ik mijn collega’s wel blij.”

Nooit meer administratie bijhouden of elke maand een extra vakantiedag.
“Een extra vakantiedag! Administratie bijhouden is niet zo erg, vind ik.”

Liever elke dag hetzelfde doen of elke dag een andere werkdag beleven.
“Uhhh mijn werkdag is elke dag totaal anders, dus ik beleef elke dag een andere werkdag. Meestal leuk :-).”