Zorgprofessionals van De Merwelanden

Elke maand stellen we een medewerker aan je voor. Van Verzorgende IG tot Zorgtechnologie en van Communicatie tot Helpende plus. Maak kennis met onze zorgprofessionals.

Dit keer is Karin aan de beurt, onze junior personeelsadviseur. Ben je na het lezen van het verhaal van Karin enthousiast geworden over werken bij De Merwelanden? Kijk dan snel op www.werkenbijdemerwelanden.nl of er een leuke vacature voor jou tussen staat.

Naam: Karin
Functie: Junior Personeelsadviseur  
Leeftijd: 24 jaar

Hoelang ben je werkzaam bij De Merwelanden?
“Ik ben in 2020 gestart bij de Merwelanden als stagiair op de afdeling HR. Ik heb in totaal drie stages afgerond bij De Merwelanden en tussendoor ook naast mijn studie bijbanen gehad als HR-medewerker. In 2022 ben ik geslaagd voor mijn Bachelor Human Resource Management en sindsdien werkzaam in de functie junior personeelsadviseur.“

Wat houdt jouw functie precies in?
“Ik geef advies over allerlei onderwerpen die te maken hebben het personeelsbeleid van De Merwelanden.“

Hoe ziet een gemiddelde werkdag/werkweek voor jouw eruit?
“Ik probeer mijn dag altijd te beginnen met het controleren van de mail, als er zaken zijn die direct opgepakt moeten worden maak ik hier tijd voor. Verder sluit ik aan bij verschillende overleggen en schrijf ik mee aan beleidsstukken.“

Waar haal je plezier en energie uit in je werk?
‘Ik kom nog steeds onderwerpen en situaties tegen die nieuw voor me zijn, hierdoor kan ik me telkens in iets nieuws verdiepen! Dit maakt mijn werk uitdagend en afwisselend.“

Hoe ervaar je het werken binnen De Merwelanden?
“Ik krijg veel vrijheid om zelf te ontdekken hoe ik mijn werk wil aanpakken, maar collega’s staan ook altijd open om mee te denken of te helpen wanneer ik ergens niet uit kom.”

Waar ben je het meest trots op?
“Het afgelopen jaar hebben we met groep collega’s heel hard gewerkt aan het invoeren van AFAS in de organisatie. Er zijn nog wel wat kinderziektes, maar ik ben echt trots op het resultaat en de inzet die iedereen getoond heeft!”

Waar moet een toekomstige ‘Junior Personeelsadviseur’ aan voldoen?
“Ik denk dat een personeelsadviseur een bepaalde mate van kalmte en overzicht moet hebben. Sommige zaken moeten direct opgepakt worden. Een personeelsadviseur moet dan snel kunnen schakelen en lijntjes uitzetten, maar moet ook zorgvuldig blijven.”

Heb je weleens een blunder gemaakt op je werk?
“Dingen niet of te laat opgepakt, verkeerde documenten verstuurd, verkeerde velden aangevinkt waardoor er niet genoeg of te veel premie werd ingehouden… Ik kan nog wel even doorgaan hoor!”

Wat moeten anderen echt weten over jouw werk?
“Mijn werk is voor mij soms ook nog een beetje een verassing. Ik voer deze functie nog geen jaar uit, dus ik ben nog volop aan het ontdekken wat het zijn van een personeelsadviseur inhoudt. Ik weet wel dat HR vaak een breder werkveld is dan in je in eerste instantie zou denken.”

Welk vooroordeel over werken in de ouderenzorg wil jij wegnemen?
“Dat de ouderenzorg saai of stoffig is! Ik vind het juist een hele uitdagende omgeving met veel kansen voor jonge professionals om zich te ontwikkelen.”

Dilemma’s:

 • Iedere dag 8 uur lang achter de computer of iedere dag 8 uur lang vergaderen
  Iedere dag 8 uur lang achter de computer.
 • Een werkdag met een lege agenda of een werkdag met een drukke agenda
  Een drukke agenda.
 • Kies je liever voor woensdag appelflappendag of voor vrijdag Fish ’n chips dag in de Brasserie
  Fish ’n Chips om de vrijdag te vieren!
 • Je collega’s lopen de hele dag in de polonaise achter je aan of je moet elk uur een serenade brengen aan je collega’s
  Niemand wordt er blij van als ik 8 keer op een dag ga zingen, dus dan liever een polonaise.
 • Nooit meer de administratie bijhouden of iedere maand een extra vakantie dag krijgen
  Iedere maand extra vakantie, administratie is echt zo erg nog niet (als er twaalf extra vakantiedagen tegenover staan)!