Zorgprofessionals van De Merwelanden

Elke maand stellen we een medewerker aan je voor. Van Verzorgende IG tot Zorgtechnologie en van Communicatie tot Helpende plus. Maak kennis met onze zorgprofessionals.

Naam: Sofie van der Hoorn
Functie: Marketing en communicatie adviseur
Leeftijd: 32

Hoelang ben je werkzaam bij De Merwelanden?
“Ik werk hier sinds oktober 2021, dus dat is zo’n 1,5 jaar.”

Wat houdt jouw functie precies in?

“Ik ben verantwoordelijk voor alle interne en externe communicatie en de marketing. Zo houd ik me bezig met social media, pr, communicatieplannen, huisstijl en het schrijven van teksten. Maar ook met arbeidsmarktcommunicatie, voorlichting en bijvoorbeeld bewustwordings- of mediacampagnes. Mijn werk is zowel op strategisch niveau als op uitvoerend niveau en dat maakt het zo leuk.”

Hoe ziet een gemiddelde werkweek er uit voor jou?
“Het ligt heel erg aan de periode en aan de projecten die op dat moment lopen. Momenteel werk ik aan een grote arbeidsmarktcampagne en ben ik druk met de communicatie en pr rondom ons renovatieproject Maerwe Hoove. Los daarvan ben ik wekelijks veel bezig met het schrijven van teksten. Van communicatie voor bewoners of hun contactpersonen tot berichten voor onze (potentiële) werknemers. Ik overleg regelmatig met collega’s en denk met ze mee over hoe we iets het best kunnen communiceren. Voor ik het weet is er weer een week voorbij.”

Waar haal je plezier en energie uit in je werk?
“Als een project waar veel voorbereiding in zit, van de grond komt. Wanneer alles samenkomt en ik denk: ja, dit is het. Maar ik vind het ook fijn als ik een collega heb kunnen helpen door mee te kijken of door een mooie tekst aan te leveren.”

Hoe ervaar je het werken binnen De Merwelanden?
“Ik vind De Merwelanden een hele fijne en flexibele werkgever. Ik krijg veel ruimte en vrijheid om een eigen draai aan mijn functie te geven. De sfeer is goed en de flexibiliteit in werktijden zorgt ervoor dat ik een goede balans heb tussen thuis en werk, en dat is voor mij erg belangrijk.”

Waar ben je het meest trots op?
“We hebben vorig jaar onze website vernieuwd. Het moment van livegang was spannend, want: hoe wordt de website ontvangen en werkt het echt allemaal? Gelukkig verliep alles zonder problemen en kregen we leuke complimenten. Ook op de restyling van ons magazine de Wijzer kijk ik met plezier terug. Als je hoort dat bewoners de verandering zien en dat het ze bevalt, dan geeft dat een goed gevoel.”

Waar moet een toekomstige stagiair marketing en communicatie aan voldoen?
“Als stagiair marketing en communicatie moet je het leuk vinden om met tekst bezig te zijn. Het helpt enorm als je ook gevoel hebt voor taal en weet hoe je ervoor zorgt dat taal aanspreekt. Verder ben je handig op social media en heb je een open en leergierige houding en de wil om je in een nieuwe doelgroep te verdiepen.”

Heb je weleens een blunder gemaakt op je werk?
“Je kan het niet echt een blunder noemen, maar ik heb wel eens een mail beantwoord met reply all, terwijl dat echt niet de bedoeling was. Maar dat overkomt iedereen wel eens toch?”

Welk vooroordeel over werken in de ouderenzorg wil jij wegnemen?
“Dat het werk in de ouderenzorg saai is. Dat is het zeker niet! Ik moet me voor mijn functie verdiepen in een voor mij nieuwe doelgroep en dat is ontzettend leerzaam. Ook heb ik regelmatig spontane gesprekken of onderonsjes met bewoners die ik op de gang of in de brasserie tegenkom. Dat is toch leuk.”

Dilemma’s:

 • Iedere dag 8 uur lang achter de computer of iedere dag 8 uur lang vergaderen.
  Liever 8 uur achter de computer, dan krijg ik voor mijn gevoel meer gedaan.
 • Een werkdag met een lege agenda of een werkdag met een drukke agenda.
  Een drukke agenda, ik houd wel van een beetje druk.
 • Kies je liever voor woensdag appelflappendag of voor vrijdag Fish ’n chips dag in de Brasserie.
  Woensdag appelflappendag <3
 • Je collega’s lopen de hele dag in de polonaise achter je aan of je moet elk uur een serenade brengen aan je collega’s.
  Ik denk dat niemand blij wordt van mijn serenades, dus ik kies voor de polonaise.
 • Nooit meer de administratie bijhouden of iedere maand een extra vakantie dag krijgen.
  Kom maar door met die extra vakantie dag.