Zij-instromers van start in de ouderenzorg

Vandaag, 1 december 2020, zijn 28 zij-instromers gestart in de ouderenzorg in de regio Waardenland. Om een antwoord te vinden op de groeiende schaarste aan medewerkers en toenemende vraag naar ouderenzorg, sloegen acht zorgorganisaties in de ouderenzorg in de regio Drechtsteden en Alblasserwaard-Vijfheerenlanden de handen ineen.

In een versnelde opleiding van 18 maanden worden 28 leerlingen in acht organisaties klaargestoomd voor het vak van verzorgende. Ze hebben 1 dag per week les en zijn daarnaast minimaal 20 uur per week werkzaam in de praktijk. Het gaat om de volgende organisaties: Rivas Zorggroep, Het Spectrum, De Merwelanden, De Lange Wei, Het Parkhuis, Swinhove Groep, Huis ter Leede en Present.

Stephanie Nesselaar: “Ik kan met trots zeggen dat ik mijn hart ga volgen. Vandaag ben ik gestart als leerling verzorgende bij Woon- en zorgcentrum De Merwelanden. Het voelt nog steeds een beetje onwerkelijk maar ik heb veel zin in deze stap.”

Na het afronden van de erkende NCOI-opleiding krijgen de zij-instromers een vast contract. De regio heeft de ambitie om – bij succes – dit traject uit te breiden en in 2021 een nieuwe groep zij-instromers te laten starten.